Skip to main content

Witaj! Oto nasze

menu a’la carte

Autorskie połączenie selekcji win i polsko-francuskiej sztuki gotowania.

Od 2019 przodujemy na liście najlepszych restauracji w Gdyni.

Matjas - dziewiczy śledź z liśćmi szczawiu i młodą marchwią

37zł

Troć wędrowna marynowana w koniaku podana z crème fraîche

59zł

Pierogi z bobem i pietruszką z sosem z cebuli szalotki

42zł

Smażona kaszanka z borowikami w cieście francuskim z sosem musztardowym

42zł

Szparagi duszone na białym winie lub podsmażane na maśle kurki podane z musem z homara (sezonowo)

62zł

Siekany tatar z polędwicy wołowej

54zł

Kaszubska zupa ze świeżego ogórka z domowym makaronem i świeżym koprem

33zł

Vichyssoise – krem z młodego pora z wędzonym węgorzem kaszubskim

44zł

Zabielana zupa z ryb morskich aromatyzowana koprem

39zł

Nie widzisz pozycji dla siebie?

Nasza obsługa z chęcią doradzi Ci specjalne danie spoza karty menu, które będzie dopasowane do Twoich preferencji.

Sałata rzymska z awokado, cukinią, świeżą miętą i tymiankiem

51zł

Kremowe risotto ze szparagami lub kurkami (sezonowo)

72zł

Ryba sezonowa z dodatkami (zapytaj obsługi co dziś proponujemy)

od 70zł

Filet z pstrąga z sosem maślanym i gotowanymi młodymi warzywami

79zł

Risotto z krewetkami, pomidorkami concasse i świeżymi ziołami

82zł

Dziki halibut z sosem szczawiowym na ziemniakach rissoles z dodatkiem młodej marchwi i cebuli szalotki

129zł

Szpinak z krewetkami,

59zł

Pół perliczki w sosie własnym ze smażonymi ziemniakami i młodą marchwią

110zł

Stek wołowy (zapytaj obsługi co dziś proponujemy) z domowymi frytkami, fasolką szparagową z czosnkiem i pietruszką oraz sosem bernaise

od 130zł

Wątroba cielęca z kopytkami cebulowymi, młodą marchwią i sosem z musztardy Dijon

83zł

Comber jagnięcy z sosem miętowym, ziemniakami po francusku i świeżą botwiną

169zł

Sałatka z owoców sezonowych z sosem z limonki, liśćmi mięty i kruszoną bezą

32zł

Karmelizowane truskawki z rabarbarem, liśćmi melisy i lodami waniliowymi od Kwaśniaka

34zł

Ciastko czekoladowe z lodami waniliowymi od Kwaśniaka z sosem malinowym

36zł

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.

Lista alergenów dostępna jest u obsługi restauracji.

Przy grupach od 6 osób doliczamy opłatę za serwis w wysokości 10% wartości zamówienia.

Zarezerwuj stolik

Chcesz zapytać o wizytę w Oberży86 z kuchnią otwartą po 22:00? A może masz inne, indywidualne potrzeby. Po otrzymaniu rezerwacji skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia. Zachęcamy do zrobienia rezerwacji telefonicznej pod numerem
+48 505 972 849
rezerwacje